wtorek, 17 stycznia 2012

Makaron z tuńczykiem i marchewką

Makaron z tuńczykiem i marchewką
(Przepis dla 2 osób)
Składniki:
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
dwie średniej wielkości marchewki
2 duże pieczarki
ketchup do pizzy [ja wzięłam pudliszki]
zioła prowansalskie
papryka słodka
makaron

Makaron gotujemy wedle uznania. Marchewki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, bezpośrednio na  patelnię, dodajemy cieniutko pokrojone pieczarki. Wszystko podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy paprykę, zioła i ketchup. Na sam koniec tuńczyk. Po ugotowaniu odcedzamy makaron i podajemy z farszem.. :)
Smacznego !


Niestety nie zrobiłam zdjęć, ale zrobię przy następnym pichceniu..:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz